Business software

IT systemen kunnen de efficiency binnen bedrijven flink verbeteren. Bijvoorbeeld door minder fouten, snellere beschikbaarheid van gegevens of het verleggen van handelingen naar de klant (self-service).

De consultants van Deep Blue hebben ruime ervaring met analyse van processen, optimalisatie van oplossingen en ontwerp van de best passende systemen.

Het scala van software toepassingen binnen bedrijven is zeer divers. Een kleine greep uit het type toepassingen dat we al ontwikkelden:

Interfaces

In bestaande bedrijfsomgevingen worden vaak diverse systemen naast elkaar gebruikt. Op die manier wordt zoveel mogelijk geprofiteerd van standaard software. Bijvoorbeeld voor financieel beheer, voor voorraadbeheer, aansturing van productie, routeplanning, personeelsplanning etc.

Maar in veel van deze processen zijn dezelfde gegevens nodig. Of het proces in het ene systeem volgt op een proces op een ander systeem. Het koppelen van de systemen (aan elkaar, of aan een centrale database) biedt dan grote voordelen op het gebied van snelheid en foutreductie.

Wij kunnen een analyse uitvoeren van de mogelijkheden, waarna een op maat gemaakt voorstel volgt. Want geen twee omgevingen zijn gelijk. Wij beschikken over kennis van standaard componenten die kunnen worden ingezet voor dergelijke koppelingen (bijvoorbeeld ETL software) maar kunnen indien nodig ook maatwerkoplossingen ontwikkelen.

Veel cloud-based oplossingen bieden tegenwoordig webservices waarmee data uitgewisseld kan worden. Zo ontwikkelden we een koppeling tussen Google Gmail (cloud) en Microsoft CRM (lokaal) zodat klantgegevens uit CRM direct beschikbaar werden in Gmail, en belangrijke mails uit Gmail automatisch werden overgezet naar CRM.

 

 

 

interface

 

 

 

 

 

 

Dashboards

 

 

 

 

dashboards

Dashboards zijn ideaal om snel inzicht te krijgen in de status van een proces. Bovendien biedt een grafische weergave van data een veel vriendelijker beeld dan een verzameling cijfers in een tabel. Dit vergroot de betrokkenheid van de eindgebruiker of klant.

Een voorbeeld hiervan zijn de dashboards die we ontwikkelden in het kader van duurzaamheid: inzicht bieden aan individuele werknemers met betrekking tot hun brandstofverbruik en hun printgedrag. Door eigen gedrag te kunnen vergelijken met de norm én hun collega’s wordt zuinigheid gestimuleerd. Door aanvullend een vorm van gamification of incentives (prijzen) eraan te koppelen worden de resultaten nog beter.

Bij veel van de data management systemen die we bouwden zien we dat op enig moment behoefte ontstaat aan dashboards waardoor snel inzicht wordt verkregen in de status. Door de mogelijkheid om in te zoomen op een dashboard component, kunnen de onderliggende details worden bekeken en wordt snel duidelijk waar het knelpunt zit.

De ontsluiting van onderliggende data en de logica worden uiteraard volledig op maat ontwikkeld, maar voor het grafische aspect gebruiken we waar nodig componenten uit de diverse beschikbare bibliotheken. Deze zijn meestal volledig naar wens van de klant aan te passen (bijvoorbeeld in kleurstelling en gebruik  van iconen).

 

Informatie systemen

Veel van de door ons ontwikkelde maatwerk oplossingen zijn bedoeld voor registratie van gegevens. Met name als het gaat om heel specifieke gegevens, zal er geen geschikte standaard software beschikbaar zijn.

Wij bepalen samen met u welke gegevens vastgelegd dienen te worden en welke processen er nodig zijn voor beheer van de gegevens.

Afhankelijk van aspecten als flexibiliteit, GUI, rapportage, interfacing etc. bepalen we of we gebruik maken van een flexibel framework of dat we volledig op maat gaan ontwikkelen (bijvoorbeeld in Java, .Net of PHP).

We ontwikkelden oplossingen voor diverse branches zoals woningcorporaties, schoonmaakbedrijven, bedrijven die wetgeving vastleggen en controleren, installatie- en onderhoudsbureaus en . De marktkennis komt van u, wij zijn specialist in systeemontwerp en -ontwikkeling.

Voor meer informatie over ontwikkeling van informatiesystemen, klik hier

 

databeheer

Mobiele toepassingen

 

shutterstock_142936138 (Small)

Kantoorautomatisering houdt tegenwoordig niet meer op bij de voordeur. Juist voor de medewerkers buiten de deur is het van belang om op de hoogte te blijven van de status van projecten, en om direct hun input te kunnen leveren.

Wij zijn gespecialiseerd in ontwikkeling van webapplicaties, deze kunnen eenvoudig zo worden gebouwd dat de user interface is afgestemd op mobiel gebruikt (tablet of telefoon). Mét live data verbinding, maar ook zonder.

Voor een klant die kwaliteitscontroles uitvoert ontwikkelden we bijvoorbeeld een module die via wifi de details van alle controles op die dag ophaalt, waarna de controleur zonder data verbinding de controles kan uitvoeren. Dit werkt dus ook in kelders en op andere locaties waar de data ontvangst beperkt is. Aan het eind van de dag (of tussendoor) worden de resultaten van de controle geupload naar de centrale server.
Een ander voorbeeld is een applicatie die we ontwikkelden voor een service bedrijf. De monteurs krijgen werkinstructies op hun tablet binnen, en melden zelf hoeveel tijd ze hebben besteed bij een klant en welke materialen zijn gebruikt. De centrale back-office applicatie verwerkt dit direct in een factuur die per e-mail naar de klant wordt verstuurd. Dit bespaart enorm veel uren van medewerkers op kantoor.

Triggers en alerts

Door gebruik te maken van enkele standaard componenten, is het mogelijk om bestaande systemen uit te breiden met actieve monitoring en alerts. Als voorbeeld kan het systeem een SMS versturen aan een beheerder als er fouten in een belangrijk proces optreden, of een email aan een gebruiker zodra er een opdracht klaar staat voor goedkeuring.

In sommige gevallen kan de benodigde informatie direct uit de database worden gelezen, in andere gevallen worden webservices of andere interfaces gebruikt. Waar nodig kunnen we via maatwerk de benodigde informatie achterhalen.

messaging

 

Wij komen graag eens langs om middels een gratis quick scan te inventariseren op welke manier software uw bedrijfsprocessen kan verbeteren. Neem daartoe contact met ons op.