06
mrt

Goede software op tijd en binnen budget?

Op Dutchcowboys publiceerde dhr. Vissia een interessant artikel over hoe lastig het is om software ontwikkel projecten op tijd, binnen budget en zonder fouten af te ronden.
Wij weten hoe lastig dat is. Maar de uitspraken uit het artikel “..bijna altijd krijg je de vraag van een klant hoe het toch komt dat je nooit een project op kunt leveren zonder bugs en binnen de tijd en het budget” en “je moet er vanuit gaan dat de kans dat een project binnen tijd, binnen specificaties en binnen budget wordt opgeleverd ongeveer 4% is” herkennen we gelukkig niet. Juist deze drie aspecten (leveren van kwaliteit, op tijd en binnen budget (fixed-price)) zijn onze speerpunten. We doen er dan ook alles aan om op alledrie de punten aan de verwachtingen te voldoen.
Hoe? in het kort:

  • Allereerst door onze kennis en die van de klant te combineren in een goed ontwerp. Eentje dat de klant begrijpt én dat door onze ontwikkelaars kan worden gebruikt als blauwdruk voor de software.
  • Door veel aandacht (en tijd) te besteden aan het testen van de software. Inzet van een apart testteam, dat testcenarios opstelt aan de hand van het ontwerp en deze (onafhankelijk van de ontwikkelaars) uitvoert. Volgens de auteur is daar zelden budget voor. Wij nemen dat in elk voorstel op, en houden graag vast aan onze kwaliteitsnormen.
  • Door flexibel ontwikkelcapaciteit te kunnen bij schakelen als dat nodig is om de planning te halen.
  • Door het fixed-price risico zelf te dragen. Wij spreken vooraf af wat het kost en houden ons daaraan. Soms (vaak) kost ons dat wat meer uren dan verwacht, maar dat leidt tot een kleinere marge, niet tot hogere kosten bij de klant.

Het artikel kan hier worden gelezen.

Comments ( 0 )