26
mei

E-rally en TeslaPDF.com

Op zaterdag 17 mei werd de eerste E-rally gereden: een autotocht met meer dan 100 volledig elektrisch aangedreven voertuigen door Nederland en België.
Deze tocht werd georganiseerd door Stichting E-rally die zich als doel heeft gesteld om elektrisch rijden te promoten. Gedurende de dag zijn meer dan 20.000 kilometers afgelegd in alle stilte zonder uitstoot van schadelijke stoffen (zelfs de gebruikte stroom werd groen gemaakt door steun van Raedthuys, leverancier van windenergie).
Deep Blue ondersteunde de organisatie in de voorbereidingen naar de E-rally, onder andere in on-line communicatie. Daarnaast was er een grote groep sponsoren bereid gevonden om het aan de rally verbonden goede doel te steunen. Aan het eind van de dag werd bekend gemaakt dat € 36.809,- was opgehaald ter ondersteuning van JustDiggit; een organisatie die irrigatie projecten opstart in Afrikaanse landen om zo de grond weer vruchtbaar te maken en de lokale bevolking te helpen.

We konden het als software ontwikkelaars natuurlijk niet laten om ook wat software te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in TeslaPDF.com, een on-line tool waarmee eenvoudig PDF documenten te converteren zijn naar een formaat dat op het (17″) centrale scherm in de Tesla Model S te bekijken is. Deze functie is tijdens de E-rally gebruikt voor het elektronisch aanbieden van het routeboek, maar staat Model S rijders nu gratis ter beschikking voor andere toepassingen.

Comments ( 0 )